SPOT MM - Flytande metall och tappning

En avancerad beröringsfri infraröd spotpyrometer speciellt designad för temperaturmätning av flytande metall i gjuteri- och tapplikationer.

 

 

Den intelligenta SPOT MM (MeltMaster) applikationspyrometern ger en sensorlösning för temperaturmätning av flytande metall i gjuteri- och tapplikationer.

Optimerad signalbehandling och en dedikerad applikationsläge gör att SPOT MM kan mäta flytande metall noggrant oberoende av yta och konditionsförändringar under processen.

SPOT MM har millisekundssvarstid med integrerade tidsfunktioner för övervakning och hållning av tappningstemperaturen under en konfigurerad tid eller tills nästa tapplingsprocess startar.

Flertalet digitala och analoga gränssnitt möjliggör enkel integration i nya och befintliga kontrollsystem. En intern visuell kamera underlättar justeringen och ger en fjärrvy av processen via SPOT MM:s integrerade webbserver. Webbservern och Modbus TCP/IP möjliggör fullständig fjärråtkomst till pyrometern utan behov av ytterligare mjukvara.

SPOT MM är även kompatibel med SPOT Actuator för justering med rörliga eller flera tappströmmar. Ett urval av tillbehör, inklusive industriellt hölje med kyl- och luftrensningsoptioner, gör att SPOT MM kan fungera i tuffa miljöförhållanden dygnet runt.

FUNKTIONALITET
I gjutningstapplikationer är förhållandena i strömmen inte alltid stabila. Eftersom den flytande metallens yta ändras under gjutningsprocessen och en initial tunnt oxidlager etableras, krävs en speciell pyrometer för att noggrant mäta den flytande metallens temperatur och få de mest exakta och kontinuerliga avläsningarna. 

Optimerad signalbehandling och det integrerade applikationsläget gör att SPOT MM kan mäta tappströmmar noggrant utan påverkan av yta och konditionsförändringar under processen. Flertalet digitala och analoga gränssnitt gör att SPOT MM enkelt kan övervaka den faktiska temperaturen och integreras i nya och befintliga processkontrollsystem. Den integrerade visuella kameran gör att operatören kan övervaka och styra tapplingsprocessen, medan SPOT MM:s integrerade webbserver möjliggör fullständig fjärråtkomst utan behov av ytterligare mjukvara.

SPOT MM är designad för att vara utbytbar med befintliga fast installerade spotpyrometrar. 
För att se hela utbudet av monteringar och tillbehör, se vår SPOT Mountings & Accessories Broschyr (EN)

För specifika rekommendationer om valet av monteringar, fästen, kablar eller andra tillbehör som kan passa din specifika industri eller installation, kontakta oss.

Broschyrer