Varmvalsverk

Temperaturövervakning från järn till stål

Varmvalsverk

Temperaturmätningar är avgörande genom hela processen för att säkerställa produktkvalitet, enhetlighet och ökad produktionsutbyte.

Exakta beröringsfria temperaturmätningar görs efter avkalkaren, vid grovvalsning och avslutande stånd och efter den laminära kylsektionen före coilen. Användningen av Landscan-processvärmekameror gör det möjligt för kunden att verifiera och styra den övergripande temperaturjämnheten från kant till kant. Genom att säkerställa en jämn temperaturbalans över bandet garanteras en enhetlig kornstorlek och förebygger kamproblem. Användningen av Landscan efter den laminära kylsektionen möjliggör avancerade kylstyrningsmetoder som kantmaskering. Sofistikerade och robusta Understrip-pyrometrar ger högkvalitativa temperaturmätningar när översidan av bandet kan vara skymd av svart vatten.

AMETEK Land tillverkar och levererar en komplett serie beröringsfria temperaturmätsystem specifikt utformade för tillämpningar inom varmvalsning över hela världen. Alla är utformade enligt de högsta standarderna för kvalitet och tillförlitlighet för att säkerställa exakta resultat under de hårda driftsförhållandena i varmvalsverket.

Broschyrer

Application Note